В много случаи това е най-добрият вариант за възстановяване на счупен

...
 
В много случаи това е най-добрият вариант за възстановяване на счупен
Коментари Харесай

Здрава захапка по военна технология? Циркониевите зъби идват на помощ!

 

В доста случаи това е най-хубавият вариант за възобновяване на строшен или опустошен зъб. Така мечтаната холивудска усмивка също постоянно се реализира точно с циркониеви коронки. Те са по-здрави и устойчиви, биологично съвместими и не крият риск от неприятно алергични реакции, каквито може да се следят при използването на други материали, употребявани в денталната медицина. Към момента структурите от циркониев оксид са най-хубавото и биосъвместимо решение, което актуалната дентална медицина може да предложи на пациентите, споделя доктор Бялев.

 

Защо тъкмо циркониеви зъби?

От експертите на Impression Dent научаваме, че здравината на циркониевите коронки надвишава неведнъж тази на естествените зъби и доближава до 1200 мегапаскала. Неслучайно преди да навлезе за приложимост в медицината, цирконият е необятно употребен във военната индустрия и самолетостроенето. В съпоставяне с керамиката, известна с това, че е много нежна и доближава издръжливост от едвам 350 мегапаскала, цирконият е доста по-здрав.

 

Първата приложимост на този материал в медицината е обвързвана с изработката на изкуствени стави. При осъществени многочислени проучвания е открито, че материалът не провокира никакви странични и алергични реакции у пациентите и по този начин се стига до по-широкото му приложение. По същия метод и неговата приложимост за изработката на коронки, е изцяло безвредна и желана от голям брой пациенти с алергии към разнообразни материали или метали.

 

Друг фактор, който не е за подценаване, съгласно доктор Бялев е това, че с помощта на гладката им повърхнина, циркониевите коронки са устойчиви на развиването на бактериална плака. Именно бактериалната плака неведнъж се явява повода за мъка на венците и образуването на по този начин неприятните венечни джобове. Още една добра вест за пациентите, които избират циркония – той извънредно резистентен на оцветяване и поява на петна по отношение на остналите типове коронки.

 

Деликатността също е един от фактприте, влияещи на избора на циркониеви коронки. Както за самите зъби, върху които се слагат коронките, по този начин и за останалите, цирконият е по-щадящ. Причина за това е потребността от по-малко изпиляване на зъбите, по които се работи, спрямо останалите други възможности. По-щадящи са и за останалите зъби в устата, до които се допират, тъй като са по-гладки и вероятността да провокират строшаване или надраскване е минимализирана.

 

Цирконият решително измества широкоразпространените в предишното металокерамични коронки, споделя наблюдения от практиата си доктор Бялев. Металокерамичните коронки са един от ветераните в денталната медицина, само че дано не забравяме, че това от време на време биосъвместимостта при тях не е оптимална. Множество пациенти оповестяват за алергии към метала, което постанова по-нататъшна реституция, разяснява доктор Бялев.

 

Основателни са терзанията на пациентите свързани и със сивия нюанс от потребления железен скелет – изящен пробем, който постоянно се среща при пациенти с сложени металокерамични коронки. Пропускливостта на светлината е мощно лимитирана, заради което зъбите постоянно наподобяват неестествено. В допълнение, керамиката над метала доста постоянно се отчупва, защото заварката сред двата съставния елемент е химична, а не механична. При разяждане на метала, металокерамиката провокира неприятно потъмняване и оцветяване на венеца.

 

Един забавен факт, който научихме при визитата си в Impression Dent е, че като материал, цирконият е два пъти по-устойчив спрямо керамиката, подсилена с метал и към 5 пъти по-устойчив от чистата керамика. От друга страна цирконият се приема като знак на натуралната хармония. Много постоянно пациентите на доктор Бялев споделят с усмивка, че близки и познати ги питат къде са правили на зъбите си, тъй като формата, размера и пропорциите на зъбите им наподобяват извънредно естествено.

 

Ето за какво това е най-хубавият избор за пациентите, които след процедура към този момент умерено ще могат да се насладят на витамините от ябълките, морковите и други потребни храни, които преди този момент са отбягвали поради проблеми със здравината на зъбите си, безапелационни са стоматолозите на Impression Dent.

Сподели:

Още от Любопитни

 Юлиан Вергов жулна една бира на екс, след което яхна скутера (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

Юлиан Вергов жулна една бира на екс, след което яхна скутера (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

01 сеп 19:30 0 749  Ще се ожени ли Благой Георгиев за Ивана Главчева?

Ще се ожени ли Благой Георгиев за Ивана Главчева?

01 сеп 18:00 0 938  Благо Джизъса в турска сапунка

Благо Джизъса в турска сапунка

01 сеп 17:43 0 1638  Идилията на Мария Игнатова се пропука: Осъзна за какъв колосален лакомец се е омъжила!

Идилията на Мария Игнатова се пропука: Осъзна за какъв колосален лакомец се е омъжила!

31 авг 20:13 1 116417
Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР